Våra trädgårdar och marker

De tre trädgårdarna

När du träder in genom porten stannar du upp. En gårdsbild med rabatter, portaler, pergola och ett konstverk möter dig. Här är stillheten, avskildheten och lugnet är alltid närvarande.

Väljer du att gå ut genom vardagsrummets välvda dubbeldörrar hamnar du i frukostträdgården. Här växer örter, blommor och bär. Tingeling, husets fé doppar tårna i fågeldammen av betong som är konstfullt gjuten av Kristina Molin som också har målat tavlan på den rostiga plåten som ramas in av murgrönan. Här hittar du flera platser att vila på i solen eller i skuggan under det magnifika platanträdet.

Går du genom portalen vid vår huslänga så möts du av våran tredje och största trädgård. Här kan du sitta i fruktträdgården under äppelträdets skugga, ligga och sola i den lilla bersån bredvid Afrodite som gömmer sig i buskarna eller gå på upptäcktsfärd i Villans grönsaksodlingar och växthus… eller varför inte ta ett glas bubbel i lavendelrundeln.

Lavendeldoften sträcker sig till spaträdgården med den vedeldade badtunnan, vår härliga och lyxiga stenbastu, uteduschen, loungegruppen och inte minst orangeriet där vi kan duka upp, när ni bokat Villa Gina privat. Här njuter ni av en härlig ostbricka i brasans sprakande sken efter bastun medan skymningen sakta faller över fältet framför och druvorna som mognar vid orangeriets glasparti.

Våra marker och ansvar

Villan är omgiven av 21 hektar fantastisk betesmark som är omgärdade av stengärdesgårdar, åkrar och dungar med bokskog. Överallt trivs viltet, tranorna häckar i våra våtmarker och fåren betar i våra hagar.

För oss är miljön med framförallt det ekologiska kretsloppet och balansen i naturen viktigast. Vi värnar om att bibehålla alla arter då vi tycker att utrotningen av arter är ett av mänsklighetens och miljöns största hot. Vi gödslar inte hagarna och de betas kontinuerligt av olika husdjur som kor, hästar och får. Detta för att säkerställa bästa möjliga förutsättning för arter bland insekter, djur och växter.  Under din tid hos oss är du välkommen att vandra ut på våra fantastiska fält och hälsa på tackorna och lammen. Njut av miljön med respekt för bland det vackraste vi har att erbjuda… ett skånskt landskap.

© Copyright 2019 Villa Gina Österlen