Paket

Vi skräddarsyr dina paket efter dina önskemål. Du kan överlämna allt tryggt i våra händer. Vi löser allt praktiskt runt din aktivitet.

Pensionatsvistelse …som förr

Hos oss skall du känna dig bekväm – som på forna tiders pensionat.
Koppla av med en bok i växthuset eller i trädgården. Promenera längs stranden och njut av det eviga. Våra paket nedan kan du boka alla dagar med ankomst tisdag till söndag.
Måndagar hara vi dock stängt restaurangen.

Övernattning 1 natt
När Ni anländer väntar kaffe/te med något hembakat i salongen eller i trädgården.
På kvällen serveras en 3-rätters middag komponerad för dagen ur våra familjerecept. Sedan en god natts sömn mellan linnelakan och på morgonen avnjuter Ni husets ”Frukost för Livsnjutare”

Pris: 1765kr/pers

Övernattning 2 nätter
Dag 1 enligt ovan.
Efter en härlig frukost njuter du av dagen på Österlen. Om du önskar hjälper vi dig med förslag på upplevelser/aktiviteter.

Önskar du så kan vi packa en härlig lunchryggsäck och tipsa dig om härliga vandringar (tillägg)

Väl hemkommen efter dagens äventyr så startar du kvällen med
1 glas Prosecco
4-rättersmiddag färdigkomponerad – skånska råvaror tolkade på vårt vis.

Pris: 3675 kr/pers

VANDRA

Vandra i paradiset

Österlens mer än 100 km långa vandringsleder går över Brösarps backar, genom Verkåns dalgång och omfattar mer än 3000 hektar naturreservat med hedar, skogar, källor och hav. Österlens magiska ljus möter dig när du vandrar österut. Himmel möter hav och fälten böljar. På våren går en del av lederna genom äppellundar och rapsfälten sträcker ut sig. Här hittar du också Skånes högsta vattenfall och på vintern när snön lägger sig och du skidar över Ravlunda har du 180 graders panoramautsikt över havet i skidspåret.

Vi erbjuder skräddarsydda vandringsturer med körning till starten och pickupservice när turen är slut.  Vi skickar med er picknick med ett varierat utbud beroende på årstiden – vi lovar du blir inte besviken. Om turen tillåter kan vi även komma ut och möta upp er med lunchen och det blir extra lyxigt. När ni kommit hem kan ni vila fötterna framför brasan eller i trädgårdens vilstolar – beroende på årstid. Middag serveras enligt önskemål i växthuset om vädret tillåter – vi har kamin där så säsongen blir lång – eller vid middagsbordet vid brasan – allt andas frid och ro.

VANDRINGSPAKETET NJUTA

Vid ankomsten väntar kaffe/te och något hembakat. Njut några timmar av omgivningen eller ge er ut på en kortare vandring längs Havängs strand och tillbaka över Heden ca 2,5 km.

På kvällen väntar en 3-rätters middag.

Efter en god natts sömn och vår frukost har vi packat en ryggsäck med lyxig  lunch och sedan bär det av på en ca 9 km vandring längs Verkån på stigar (sträckan är delvis ganska kuperad)

Kvällen startar vi med
1 glas Prosecco  och fortsätter med en 4-rätters middag. Sedan somnar ni gott i tystnaden mellan linnelakan.

Pris: 3950:-/pers

NYHETER  FÖR 2021 …

VANDRA OCH TRÄNA MED MARIE

I vår kommer ni att kunna boka  vandring och trailrunning med Marie som er guide och ledare. Ni kommer att kunna boka henne på heldag och halvdag och på kvällen kunna avsluta med ölprovning och eventuellt matlagning tillsammans utomhus.

Håll ögonen öppna …snart hittar ni mer detaljer om detta arrangemang….

VINPROVNING MED HELENA

Helena Thiman är vår utvalda vinimportör, en fantastisk och inspirerande sommelier. Tillsammans väljer vi i förväg ett tema för kvällen – champangeprovning , italienska viner, vita viner mm. Boka i  god tid då Helena är väldigt eftertraktad…

Pris: 8 personer á 250 kr eller 2000 kr/för en kväll + viner


FISKA

Laxfiske i världsklass på Österlen

Laxfisket på Österlen har nog aldrig varit bättre än nu. Vi samarbetar med en av Sveriges mest erfarna och kända fiskeguider – Johan Abelsson. Hans erfarenhet, båt och utrustning är i toppklass vilket borgar för en fiskeupplevelse utöver det vanliga. Johan bor bara några hundra meter från vårt lilla hotell. På morgonen hämtar han upp er och den rikligt tilltagna lunchkorg vi iordningställt  – allt enligt era önskemål.

När ni återvänder på kvällen efter en härlig dag till sjös tar vi hand om era kläder och skor så de är torra nästa morgon. Ni sjunker ner i soffan en stund och snart serveras en härlig 3-rätters middag, ofta inspirerad av värdinnans hemland Ungern. Efter en god natts sömn väntar en riklig hemlagad frukost allt enligt era önskemål och en ny dag med nya utmaningar står och väntar på er.

Boka Johan först på www.abelfishing.com och kontakta oss så tar vi hand om resten eller så hjälper vi er också med bokningen med honom.

Ridpaket de lux

Tillsammanst med Camilla och Thomas och deras fantastiska islandshästar kan vi nu erbjuda ett ridpaket som kombinerar fantastisk ridning med vårt tvådagarspaket i lyx och total avkoppling.

Vi rider i det vackra Österlen, i omgivningarna runt Verkeåns naturreservat, på fina ridvägar utan biltrafik, på trygga islandshästar som gillar att komma ut i naturen.

Turerna passar både erfarna och lite mindre erfarna ryttare. Vi gör även arrangemang för nybörjare efter överenskommelse.Tillsammans tar vi oss fram tryggt och säkert på var sin Islandshäst. Efter en timmes ritt då vi upplevt den karakteristiska tölten är både hästarna och vi varma. Då smakar det bra med fika i det fria!

En fantastisk cykeltur med Adam

Vi samarbetar med Adam, en fantastisk engelsktalande guide.

Välkommen till några av Skåne, och Sveriges bästa stigar.
Det kvittar om du är nybörjare inom mountainbike eller om du är en erfaren mountainbike-cyklist ,  Adams vackra och uppfriskande turer hjälper dig att utmana dig själv på ett roligt sätt.
Han kan vägleda och utveckla din teknik eller helt enkelt guida dig runt Österlens finaste stigar.

Varje tur anpassar han efter deltagarna och vi skickar med lunch, möter upp er om det ges tillfälle och serverar en sådan eller så gör ni ett trevligt stopp på något fikaställe om det är det som passar bäst.

Cykla på slingrande grusvägar

Hos oss cyklar du i en pastoral miljö på slingrande grusvägar och mellan hagar och slott.

Låt oss packa cykelkorgen med något gott och cykla till t ex Gyllebosjön genom de skånska fälten och beteshagarna  eller till Tunbyholm slottssjö genom skogen.

VÄLKOMNA TILL VÅRT FANTASTISKA ÖSTERLEN!


Och så mycket mer…

Vi kan erbjuda er så mycket mer… boka fågelskådningspaket med tran- eller örnsafari i Kristianstads vattenrike, boka besök på någon av våra vinodlingar här på Österlen med vinprovning eller till hösten hoppas vi även kunna erbjuda er jakt. Vi arbetar även med att kunna erbjuda en kurs hos Johan runt temat fisk och kanske kommer vi också ha en bakkurs hos en fantastisk bagare som ännu är hemlig…