Aktuellt & Erbjudanden

Här kan Ni  läsa om säsongsbetonade erbjudanden, evenemang eller mer spännande nyheter om Villan.

2-4 December – En unik resa med julens smaker från vår historia.

För första gången öppnar vi på begäran upp Villan julpyntad och sprakande..

Denna helg har ni möjlighet att njuta av det bästa ur vår brokiga matglada familjs historia . Från min barndom serveras de bästa ungerska familjerecepten och vi lovar att det är härliga mustiga rätter ni aldrig smakat . Från vår svenska gastronomiska resa bjuds en lyxig julmeny med de bästa råvaror Österlen kan bjuda.

Ljusen glittrar i trädgården, brasan sprakar i matsalen och dofterna sprider sig genom huset. Ta en paus och unna dig livets goda.

Helgen:

Vid ankomsten fredag eftermiddag brinner brasan och julkaffet serveras med julens doftande kaka.

På kvällen samlas våra  gäster framför brasan med en ungersk ”vinglögg” och sedan bjuds  ni  på en guidad smakresa genom min ungerska familjs jultraditioner och smaker – rätter komponerade tre generationer tillbaka.

Efter en härlig natts sömn mellan linnelakan väntar vår berömda ”Frukost för livsnjutare”

Vandra sedan längs Havängs stränder och backar eller längs Verkån och i bokskogarna som är mäktiga året runt. Önskar ni så kan vi packa en härlig varm lunch i en ryggsäck och tipsa om älskade vandringsleder.

Innan middagen serveras en äppelglögg då vi finns mitt i äppelriket och sedan  serveras den svenska julens smaker tolkade på vårt vis.

5 tallriksserveringar med rätter från hav, ängar, skogar och trädgård.

Till rätterna serverar vi utvalda viner från små europeiska tillverkare eller alkoholfria alternativ

VÄLKOMNA  önskar Gina, er gastronomiska guide för kvällen  och husets herre Bert som serverar och berättar om  de utvalda dryckerna.

För bokning, info om pris och meny

maila: info@villaginaosterlen.se   eller ring +46 708 199 333

Villa Gina Höst och Vinter

Österlen äger sin skönhet och dragningskraft året om. Just nu brinner bokskogarna och löven virvlar blåsiga dagar. Luften är fortfarande varm och höstens klarhet och ljus får oss att känna ro. Havet med sin obrutna horisont skapar ett ljus som mäter sig med Skagens.

Under 1 november 2022 – 14 april 2023 finns vi inte på onlinebokning  utan endast bokning per mail eller telefon.  Samla några vänner och boka in en härlig middag med övernattning på vårt unika hotell. En upplevelse för alla sinnen.  Ring så berättar vi hur en kväll eller weekend kan se ut.

Senaste nytt…………

Nu är vi fler

Under 3 månader fick vi förstärkning av sonen Christoffer. Han tog  tjänstledigt för att uppleva den härliga stämningen vi har på Villa Gina. Det föll så bra ut så han kommer finnas hos oss även under höst och vinter,  såväl  i receptionen som i serveringen men framförallt trivdes han bäst bland grytorna. Nu är vi ett familjehotell på riktigt!

YOGA i samarbete med Grevlunda Yoga

På cykel eller promenadavstånd från oss bland böljande ängar driver Madleine och Björn sin  fantastiska yogastudio. Här kan du boka yogavandring, yogaklasser,  utbildningar och endagsretreat på temat hållbarhet för hälsan, samhället och planeten.
Vi hjälper till att boka in er på deras ordinarie klasser eller  skapa ett event om ni är 6-8 personer.

Kurser i odling/permakultur

Trädgården hos oss är ett nav i verksamheten. En del som vi kommer att utveckla genom att i samband med nybyggnation anlägga en permakulturträdgård.  Under planeringstiden för detta träffade vi Hampus och Emelie som vi anlitade för att designa vår nya trädgård.

De driver tillsammans ett småskaligt företag  inom ekoodling men håller ochså kurser i självhushållning/odling , permakultur.

Hampus är diplomerad inom permakulturdesign och har stor erfarenhet av självhushållning, utbildning och pedagogik.

Emelie är utbildad inom skogsträdgårdsodling, har  en 3-årig design och konstutbildning och är lic. livstilsrådgivare, hälsoinspiratör och kostrådgivare.

Tillsammans skapar vi just nu nya kurser inom området odling som inom kort kommer att finnas på vår hemsida.

Vi välkomnar Hampus och Emelie!

Varmt välkomna till oss på Villa Gina.

Gina och Bert

© Copyright 2019 Villa Gina Österlen